Mersin Büyükşehir Belediyesi depremzede yurttaşlar için tüm birimleriyle seferber olmaya ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir; Öğrenci Yurtlarından Aşhane’ye, Kariyer Merkezi’nden Adres Okuma Salonu’na, Kurs Merkezleri’nden Teknoloji Atölyeleri’ne, öğrencilere yönelik YKS desteklerine kadar depremzede yurttaşlara her alanda kucak açıyor.
-BÜYÜKŞEHİR’İN DEPREMZELERLE PAYLAŞTIĞI YEMEK SAYISI 2 MİLYONU AŞTI...
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm imkânlarıyla depremzedelerin ihtiyaçlarını yuva sıcaklığında gidermeye devam ediyor. Depremin ilk anlarından itibaren seferber olan Büyükşehir'in depremzede yurttaşlarla paylaştığı sıcak yemek sayısı 2 milyonu aştı.
11 ili etkileyen Kahramanmaraş depreminin ilk anlarından itibaren gerek bölgede gerekse Mersin’de tüm birimleriyle büyük çaba sarf eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelerle paylaştığı sıcak yemek sayısı 2 milyona ulaştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi depremzede yurttaşlar için tüm birimleriyle seferber olmaya ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir; Öğrenci Yurtlarından Aşhane’ye, Kariyer Merkezi’nden Adres Okuma Salonu’na, Kurs Merkezleri’nden Teknoloji Atölyeleri’ne, öğrencilere yönelik YKS desteklerine kadar depremzede yurttaşlara her alanda kucak açıyor. Deprem bölgelerinde kurduğu Mobil Mutfak Tırlarıyla depremzedelere günlük sıcak yemek ikram eden Büyükşehir, kente gelen vatandaşların da kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ihtiyaçlarını karşılıyor.
Büyükşehir, depremzedelere 2 milyon sıcak yemek ulaştırdı...
Depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren deprem mağdurlarını yalnız bırakmayan ve kente gelen vatandaşlara kol-kanat geren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 milyonuncu sıcak yemeği depremzedelerle paylaştı. Vatandaşları kentte yuva sıcaklığında ağırlamaya devam eden Büyükşehir, depremzedelerin en önemli ihtiyacı olan yemek, ısınma, su ve barınma problemlerini de gidermeye ara vermeden devam ediyor.
Mustafa Gönen Dabak,“Kahvaltılık, çorba, öğle ve akşam yemekleri olmak üzere 2 milyon yemek ulaştırdık...”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Mustafa Gönen Dabak; “Depremin ilk gününden itibaren bugüne kadar Hatay, Malatya ve Adıyaman’da mobil tırımız, Mersin merkezinde ve ilçelerinde merkez aşhanemiz ve Tarsus aşhanemiz ile Erdemli, Silifke ve Anamur’da kurduğumuz mutfaklarımızdan, barınma alanlarımız dışında kalan depremzede vatandaşlarımıza da kahvaltılık, çorba, öğle ve akşam yemekleri olmak üzere 2 milyon yemek ulaştırdık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem şehrimizde ağırladığımız, hem de kendi şehirlerinde kalmakta olan tüm depremzede vatandaşlarımıza desteğimiz devam edecektir...” diye konuştu.
Burcu Emine Aldatmaz,“Buraya gelince bir ev ortamı gibi hissediyorsunuz...”
Büyükşehir’in geçici barınma yurtlarında kalan Hataylı depremzede Burcu Emine Aldatmaz, depremden önce Antakya Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler personeli olarak görev yaptığını belirterek; “Çok şiddetli bir deprem yaşadık. 3 gün sokakta, dışarda kalmak zorunda kaldık. Sonradan buraya gelebildik. O anlar o kadar kötüydü ki. Yani şurayı o kadar sıcak bulduk ki anlatamam. Çünkü dışarda 3 gün kalmışsınız, yiyecek yok, içecek yok. Bir suyu bile çok zor bulabildik o an. Buraya gelince bir ev ortamı gibi hissediyorsunuz. Odalar çok iyi. Banyonuz, tuvaletiniz, sıcak suyunuz her şey içeride. Bir odada insana yetiyormuş. Biz evlerde çok rahattık. Hani şu da olsun bu da olsun gibi. Bir odaya sığıp, yaşayabiliyormuşuz. Bunu anladık burada...” dedi.
Abdullah Aldatmaz,“En ufak ihtiyacımızı bile çok iyi karşılıyorlar...”
Hatay’daki depremden zor şartlarda kurtularak Mersin’e gelen Abdullah Aldatmaz ise büyük bir deprem yaşadıklarının altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:
“Çok zor şartlarda 2-3 günümüz geçti. Karışık duygular. Zor attık kendimizi dışarıya. Yakıt bile bulamadık buraya gelmek için. Ben çocuğuma yiyecek bir şey bile bulamadım. Neyse ki Belediye Başkanımız bize yer açtı. Çok iyi karşılandık. Çok iyi ağırlandık. Hepsinden Allah razı olsun. Yani burayı ev ortamına çevirdiler bize. Her şeyimiz var. Sağ olsunlar hiçbir şeyimiz eksik değil. En ufak ihtiyacımızı bile çok iyi karşılıyorlar. Aç kalmıyoruz en azından. Ortamımız çok sıcak. Ellerinden geleni yapıyorlar. Allah razı olsun hepsinden. Biz 3. günü geldik buraya. Gecenin 3’ünde geldik. Yemeğimiz hazırdı, yatağımız hazırdı...”