CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’dan İktidarın Göç Politikasına Sert Tepki... | MERSİN MOZAİK

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’dan İktidarın Göç Politikasına Sert Tepki...

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun’dan İktidarın Göç Politikasına Sert Tepki... mersinmozaik.com

CHP’li Uzun “Zaman zaman %25 olarak uygulanan ve yüzde 20 olan sığınmacı ve yabancı sınırlaması oranının bir an önce yüzde 10’a çekilmesi gerekmektedir. Ülkemizde 15 milyonun üzerinde yabancı olduğu ve bunun büyük bölümünün toplumumuzun kültürüne adapte olmayı reddeden Suriyeli ve Afganların olduğu bilinmektedir. Göç idaresi yaptığı son açıklama ile yabancı sayısının açıklanan rakamların çok üzerinde olduğunu tescillemiştir...”

-“Göç İdaresinin dün yapmış olduğu Basın Açıklamasıyla bir gerçek gün yüzüne çıktı İSTİLA ALTINDAYIZ!!”

Göç İdaresi Başkanlığı 16.07.2023 tarihli basın açıklamasında; “1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla %20’yi aştığı toplam 63 ilde 1.169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılmış olup İstanbul ilimizde kapalı mahalle sayısı 54’tür...” İfadelerine yer vermişti.

Konu ile ilgili açıklama yaban CHP’li Uzun “Zaman zaman %25 olarak uygulanan ve yüzde 20 olan sığınmacı ve yabancı sınırlaması oranının bir an önce yüzde 10’a çekilmesi gerekmektedir. Ülkemizde 15 milyonun üzerinde yabancı olduğu ve bunun büyük bölümünün toplumumuzun kültürüne adapte olmayı reddeden Suriyeli ve Afganların olduğu bilinmektedir. Göç idaresi yaptığı son açıklama ile yabancı sayısının açıklanan rakamların çok üzerinde olduğunu tescillemiştir...” dedi.

Atatürk’ün Öngörüsü Yine Haklı Çıktı...

Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 89 yıl önce bu günleri öngördüğünü dile getiren Uzun “Türkiye Cumhuriyetinin demografik yapısının korunması adına Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında yüzde 10 yabancı sınırlaması getirmiştir.14.06.1934 yılında kabul edilen ve 21.06.1934 tarihli ve 2733 sayılı Resmi gazetede yayımlanan 2510 sayılı iskan kanununda aynen şu ifadeler yer almaktadır.'Kasabalarda ve şehirlerde yerleşen ecnebilerin tutarı belediye sınırı içindeki bütün nüfus tutarının yüzde onunu geçemez ve ayrı mahalle kuramazlar.' şeklindedir.

Şimdi bırakın ayrı mahalle kurmayı Suriyeliler bazı Belde ve İlçelerde Belediye Kazanacak hale geldiler. Büyük Kentlerimizde kendi gettolarını ve ticaret ağlarını dahi oluşturdular. Bu sorun çözülmediği müddetçe çok uzun olmayan bir gelecekte kendi ülkemizde azınlık olma durumuyla karşı karşıya kalacağız...”

İktidar Bir An Önce Mülteci Politikasını Değiştirmeli Bu İstilaya Son Vermelidir....

İktidarın mülteci politikasını bir an önce gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Uzun “Türkiye’ye gelen yabancılar sorunu iyi niyet sınırlarını çoktan aşmış durumdadır. Artık bu sorun 85 milyon vatandaşımızın ve ülkemizin beka sorunudur. İktidar bir an önce politikalarını değiştirmeli ve daha büyük sorunlar yaşanmadan ‘misafirlerimiz’ sağlıklı bir şekilde kendi vatanlarına gönderilmelidir...” dedi