Bayrak Kanunu’na uyulmuyor… | MERSİN MOZAİK

Bayrak Kanunu’na uyulmuyor…

Bayrak Kanunu’na uyulmuyor… mersinmozaik.com

29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI nedeniyle bayrak kanunu 2893 ve ilgili yönetmelik ve talimatlarla iş yerlerine bayrak asma zorunluluğu vardır.

Bazı kanunlar gibi, Bayrak Kanunu da istismar ediliyor. Duyarlı vatandaşlar evlerinin balkonunu, araçlarını bayrakla donatırken, Kanuna göre bayrak asma zorunluluğu bulunan işyerleri bayrak asmadığı gibi ilgililer de gerekli denetimleri ihmal ederek görevlerini yerine getirmiyorlar.

Mersinmozaik.com’u arayan duyarlı vatandaş, Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü’nün bayrak asmayan, astığı bayrağın yönetmenlikler işyerlerine ceza yazdığını belirterek,”29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI nedeniyle bayrak kanunu 2893 ve ilgili yönetmelik ve talimatlarla iş yerlerine bayrak asma zorunluluğu vardır. Mersin’de bazı önemli market yıllardır bayrak asmamakta, asan şube de usulüne uymamaktadır. Internetten görülebilir Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü, bu gibi asmayanlara para cezası yazmış. TCK300 e göre de suç olan bu saygısızlık Silifke Caddesi. Tahtalı Camii yanında bayrağı tanıtım afişine el kadar asmak. Ayrıca Atatürk Caddesi Çamlıbel kavşağında mağaza hiç asmayarak suç işlemektedir. AKDENİZ Zabıtası’nın 336 65 83nolu ilettim. Sizde ilgilenirseniz sevinirim…”görüşlerini dile getirdi.