CHP’li Kaya’dan Engelli Vatandaşa Ziyaret... | MERSİN MOZAİK

CHP’li Kaya’dan Engelli Vatandaşa Ziyaret...

CHP’li Kaya’dan Engelli Vatandaşa Ziyaret... mersinmozaik.com

Dr. Asu Kaya: “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta karşılaştığı zorluklar giderilmeli, ihtiyaçları önceliklendirilmeli, onlara insanca yaşamaları için hak ettikleri şartlar sunulmalı.”

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip üyesi Dr. Asu Kaya, Osmaniye’de, konteyner kentte hayatını devam ettiren engelli vatandaşı ziyaret etti.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının zaten ağır olduğunu depremden sonra ise eşitsiz yaşam koşullarının arttığını hatırlatarak, ”Ülkemizde hayat şartları yeterince zor olan engelli yurttaşlarımıza destek olmak sosyal devletin görevidir. Hele depremzede engellilerimizin yaşadığı sorunlar daha büyük boyutlara ulaşmıştır.” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Osmaniye’de, konteyner kentte yaşayan ve %92 engelli olan vatandaşı ziyaretinde, engelli vatandaşın bakıcı aylığının kesildiğini söylemesi üzerine, “Zaten bir bireyin geçinmesine olanak sağlamayan bir aylık veriyorsunuz. Engelli vatandaşlarımız 7000 TL gibi bir aylıkla zaten geçinemezken bir de az da olsa nefes almalarını sağlayacak sosyal destekleri de kesiyorsunuz, üstelik en çok sosyal yardım vermekle övünen bir iktidarken.” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya: “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta karşılaştığı zorluklar giderilmeli, ihtiyaçları önceliklendirilmeli, onlara insanca yaşamaları için hak ettikleri şartlar sunulmalı.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Dr. Asu Kaya gerçekleştirdiği ziyarette, “Engelli vatandaşlarımızın sorunları var bunları görüp, bu sorunları ve karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapılmalıdır. Ağır yaşam şartlarıyla karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta karşılaştığı problemler bir an önce giderilmeli, bir engelli vatandaş olarak öncelikleri gözetilmelidir...’’ dedi .

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş’a da seslenen Asu Kaya, “Buradan Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanı’na sesleniyorum: ”Özellikle günümüz şartlarında çok yetersiz kalan engelli aylıklarını kesmek hatta bir de insanlarımızı borçlandırmayı düşünmek yerine bir an önce onların insani ve medeni bir hayat yaşamalarını sağlayacak bir gelirlerini olmasını sağlamalısınız...” : “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ne zaman göreceksiniz, seslerini ne zaman duyacaksınız?”sorusunu yöneltti.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Asu Kaya, ‘’AKP iktidarı lükse, şatafata gelince milyar dolarlar bulabiliyor fakat engelli vatandaşlarımızın geçimini sağlaması ve hayatını idame ettirmesi için gereken aylıkları iyileştirmek yerine, engelli yuttaşlarımızın aldığı ve açlık sınırının çok altında olan sosyal yardımları bile kesebiliyor.’ İktidara sesleniyorum: ”Engelli yurttaşlarımızın hayatta kalmaları adına var olan tek gelirlerinden tasarruf olmaz.” dedi