CHP’den Bayram Kutlaması... | MERSİN MOZAİK

CHP’den Bayram Kutlaması...

CHP’den Bayram Kutlaması... mersinmozaik.com

Ömür, "Bu anlamlı günde, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarına, yüreğinde vatan sevgisi taşıyan tüm atalarımıza minnet ve saygılarımızı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramınızı yeni kutluyorum."

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü, milletvekilleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı, belediye başkanları, Parti yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla kutladı.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende konuşan İl Başkanı Koral Ömür, ülkenin yönetilememesine dikkat çekti.

Atatürk’ün öngörülerinin altını çizen Ömür kapsamlı değerlendirmesinde ayrıca şu görüşleri dile getirdi: "Bugün, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet idealiyle çıktığı yürüyüşün ilk adımı olan  19 Mayıs 1919’un 105. Yıldönümündeyiz.

Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramınız kutlu olsun.   19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ardından gelen idam fermanına karşı, cesaret ve umutla Kurtuluş Savaşını ve Tam Bağımsız Türkiye mücadelesini başlattığı gündür.

19 Mayıs işgalcilere ve saltanata karşı devrim ateşinin yakıldığı gündür.  

19 Mayısta Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan bu ateş, o gün halkımızın kalbinde de yanmaya başlamış, ülkemizin işgaline, milletin esaretine, işbirlikçi yönetimin ihanetine başkaldırıya dönüşmüştür.  

Büyük Önderimizin o günlerde dediği gibi: Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtarmış, 19 Mayısta atılan cesur adım, her alanda verilen büyük mücadeleler sonucunda özgür ve bağımsız bir cumhuriyetin kurulmasıyla sonuçlanmıştır.  

Bugün yine, 31.Mart Seçimlerinde milletimiz ulusal egemenlikten ve bağımsızlıktan yana güçlü iradesini açık bir şekilde göstermiş, artık liyakatsizliğe, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, israfa, saltanata dönüşmüş bu düzene karşı çıkarak azim ve kararlılıkla istiklalini kurtarma iradesini birkez daha ortaya koymuştur.  

Halkın gösterdiği bu irade karşısında mevcut iktidar son dönemde yumuşama söylemleriyle halkı oyalamakta ve hiçbir politika değişikliğine gitmeden aynı şekilde iktidarını sürdürmeye niyet etmektedir.   Ancak, 31 Mart Seçimlerinde, şu an ülkeyi yönetmeye çalışanlara ders vererek yerel yönetimlerde iktidarı değiştiren, başta bugünün armağan edildiği gençler ve halkımızla birlikte, azim ve kararlılıkla, haktan, hukuktan, demokrasi ve toplumsal adaletten yana, demokratik sosyal bir hukuk devletini ilk genel seçimde ülkemizde hakim kılacağız ve tıpkı 105.sene önce Büyük Önder Atatürk’ün yaptığı gibi milletimizle birlikte, milletimizin istikbalini bu iktidarın elinden kurtaracağız.    

Bizler her yaştan Atatürk Gençliği  olarak; Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da cesaret ve umutla başlattığı özgürlük, bağımsızlık ve  demokrasi yürüyüşünü  bugün aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz.

Bugün Türkiye’nin birinci partisi olmanın sorumluluğu ve artık bu ülkenin istiklalini milletle birlikte kurtarmanın bir zorunluluk haline gelmiş olduğunun bilinciyle, bir önceki dönemde Türkiye’de ve Mersin’de yerel yönetimlerde gösterdiğimiz başarıyı daha yukarı seviyelere taşıyarak,   Bir önceki dönemde olduğu gibi, çalmadan, çaldırmadan, hakkaniyetle, adaletle halkımıza hizmet götürerek, ilk genel seçimlerde iktidarı devraldığımızda ülkeyi nasıl refaha, demokrasiye ve adalete kavuşturacağımızı göstereceğiz.  

Atatürk gençliği olarak biliyoruz ki, Atatürk’ün ilke ve devrimleri yol göstericimizdir. Genç yaşta cesaret ve azimle başlattığı mücadele ise yarınları ve geleceği kurarken gücümüzü ve ilhamımızı aldığımız tek örnektir.     Bu anlamlı günde, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarına, yüreğinde vatan sevgisi taşıyan tüm atalarımıza minnet ve saygılarımızı sunuyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramınızı kutluyorum."