CHP’li Bakrlıoğlu: “Kalemoğlu Hem Susuz Hem Nefessiz Kalacak...” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Bakrlıoğlu: “Kalemoğlu Hem Susuz Hem Nefessiz Kalacak...”

CHP’li Bakrlıoğlu: “Kalemoğlu Hem Susuz Hem Nefessiz Kalacak...” mersinmozaik.com

Bakırloğlu, “ Bu işten zarar görecek olan köy sayısı toplamda yedi. Ormanlık alanda bulunan birçok endemik bitki de yok olma riski altında. Gördes-Akhisar arasında yer alan ormanlık alanda çok ciddi bir üretim baskısı var. Köylüler ormana direniş çadırı kurdular. Bugün bizde buraya hemşerilerimizin sesine kulak vermeye; sesine ses ve destek olmaya geldik. Ormanlarımızdaki kıyıma dur diyoruz. Çünkü maden işletme sahası genişletilmeye devam ederse; ormansız kalacağız..."

CHP’li Bakırlıoğlu: “Kocamurt’u Vermeyeceğiz...”

CHP’li Bakırlıoğlu: “Kalemoğlu, Maden Kuşatması Altında...”

CHP’li Bakırlıoğlu’nun dinlediği köylüler: “Bize para lazım değil, doğa lazım. Paralarına güveniyorlar...”

CHP Manisa Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; Manisa’nın Gördes ilçesi Kalemoğlu Köyü’nde yurttaşların nikel madenine karşı başlattıkları mücadeleye destek verdi.

Bakırlıoğlu, Kalemoğlu Köyü’nde gerçekleştrilen eyleme katılarak “Ormanlar palet sanayisi için adeta doğranıyor. Elimizde kalan son ormana da maden şirketleri göz dikti. Onlara asla müsaade etmeyeceğiz...” dedi.

Hergün 50 Tanker Sülfirik Asit Geliyor...

Bölgede 2007 yılından beri nikel madenciliği yapıldığını ifade eden Bakırlıoğlu “Aynı sahaya tüm itirazlara rağmen nikel zenginleştirme tesisi kuruldu. Sülfürik asit ile çıkan cevher zenginleştiriliyor. Her gün 50 tanker dolusu Sülfürik asit işletmeye geliyor. Bu zarar yetmezmiş gibi Eskişehir ve Turgutlu’dan nikel cevheri kamyonlarla zenginleştirme tesisine geliyor. Bugüne kadar birçok kaza meydana geldi. Bu madencilik faaliyetlerinin zaman içerisinde olumsuz etkileri gözükmeye başladı. Bilhassa bölgede sular etkilendi. Bölge köylüleri içme suyu olarak kullanamıyor...” görülerini ifade etti.

Köylüler Su İçemez Halde...

Çevreye duyarlı yurttaşlarla birlikte Kalemoğlu Köyü’ndeki hemşerilerine destek olmak toplandıklarını dile getiren Bakırlıoğlu, “Sülfürik asit ile maden zenginleştirme işlemi nedeniyle artık çıkan suları içemeyen köylüler, şimdi de madenin genişletilmesi durumu ile karşı karşıya kaldı. Maden için Kalemoğlu Köyü’nün hemen yanında bulunan yüzlerce dekarlık orman sahasında sondaj çalışmaları başlatmak istiyorlar. Bu ormanlık alan aynı zamanda köyün su ihtiyacını karşılayan su kuyularını da içinde barındırıyor...”şeklinde konuştu.

7 Köy Etkilenecek...

Köylünün duruma isyan ettiğini vurgulayan Bakırloğlu, “ Bu işten zarar görecek olan köy sayısı toplamda yedi. Ormanlık alanda bulunan birçok endemik bitki de yok olma riski altında. Gördes-Akhisar arasında yer alan ormanlık alanda çok ciddi bir üretim baskısı var. Köylüler ormana direniş çadırı kurdular. Bugün bizde buraya hemşerilerimizin sesine kulak vermeye; sesine ses ve destek olmaya geldik. Ormanlarımızdaki kıyıma dur diyoruz. Çünkü maden işletme sahası genişletilmeye devam ederse; ormansız kalacağız..."sözleriyle köylülerin yenında olacağını kaydetti.

Köylüler, "Bu köyde doğduk, büyüdük ve yaşıyoruz. Doğamızı kaybetmek istemiyoruz, madenci kalksın gitsin. Biz köyümüzde oturacağız. Paralarına güveniyorlar. Bize para lazım değil, doğa lazım...” diyerek tepkilerini dışa vurdular.

Gerçekleşen eylemde “Kocamurt’u vermeyeceğiz, Ormanda Talana Hayır...” pankartları açıldı.