CHPli Kış’tan iktidara tepki... | MERSİN MOZAİK

CHPli Kış’tan iktidara tepki...

   CHPli Kış’tan iktidara tepki... mersinmozaik.com

Kış, “Sayın Bakan, daha 2025 bütçesinde yer alan projeleri yerine getirememişken, 2028’e dair pembe tablolar çiziyorsunuz. Bu ülke artık bu boş vaatlere kanmaz. Son demlerini yaşıyorlar. Ulaştırma politikası hayal satmaya değil, halkın gerçek ihtiyaçlarına hizmet etmeye mecburdur.”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun 2026–2028 dönemi yatırım programına ilişkin açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. 

Kış, “Daha Meclis’e sunduğunuz projeleri tamamlayamadınız, hangi yüzle 3 yıllık yeni masallar anlatıyorsunuz?” diyerek iktidarın samimiyetsizliğine dikkat çekti. 

 

'Öncelik' Masalıyla İflas Belgesi...

 

Kış, özellikle Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattını vurgulayarak, yaptığı kapsamlı değerlendirmede şu görüşleri dile getirdi:

“Bütçe sunumunda bu hattın 2027’de açılacağı yazıyor, %71 gerçekleşme oranı açıklanmış. Daha geçen yıl verdiğiniz sözleri tutamadınız. Şimdi aynı hattı tekrar ‘öncelik’ diye pazarlıyorsunuz. AKP iktidarının sonu gelmiştir. Bitiremedikleri, defalarca açılışını yaptıkları projeleri şimdi ‘öncelik. ’ diyerek satışa çıkarmak, devletin iflas belgesidir. 

 

Mersin’in Stratejik Limanı Yok Sayıldı...

 

Basına ‘öncelikli yatırımımız’ diye açıkladığınız Mersin Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı bütçe sunumunda yok. Ne ödenek var, ne takvim. Mersin için hayati öneme sahip bir yatırımı sadece manşetlere yazıyorsunuz. Meclis’i mi, halkı mı kandırıyorsunuz?

 

Vatandaşa Vaat, Meclis’e Onarım Listesi...

 

Kamuoyuna ‘darboğazları çözeceğiz’ diyorsunuz, ama Meclis’e sunduğunuz listede sadece mevcut otoyolların onarımı var. Bu, vatandaşı aldatmaktır.

Üç tarafı denizlerle çevrili cennet ülkemizde artık harman savrulmuş, ambar boş. AKP iktidarının gözü dönmüş hırsı yüzünden elde avuçta ne varsa satmak zorunda kalıyorlar. Bu milletin alın teriyle yapılan köprüler, otoyollar, limanlar sandık korkusuna kurban edilemez.

 

Son Demlerini Yaşıyorlar...

 

Sayın Bakan, daha 2025 bütçesinde yer alan projeleri yerine getirememişken, 2028’e dair pembe tablolar çiziyorsunuz. Bu ülke artık bu boş vaatlere kanmaz. Son demlerini yaşıyorlar. Ulaştırma politikası hayal satmaya değil, halkın gerçek ihtiyaçlarına hizmet etmeye mecburdur.”